fbpx

Vitajte v príme

Vitajte v príme

Po prázdninách naspäť do školských lavíc. Šesť z nás prichádzalo s motýlikmi v bruchu. Nová škola, nový kolektív, noví učitelia, skrátka všetko nové. Keď sme prišli do triedy, na stoličkách boli menovky, a tak sme sa usadili. Nasledoval príhovor našej triednej pani učiteľky Korinekovej. Bol povzbudzujúci k nasledovnému roku. Pomaly sme sa presunuli do kostola na svätú omšu a na príhovor pána riaditeľa. Už sa neviem dočkať zajtrajška! (Nelka Šimorová)

V utorok sme pracovali s p. uč. Trepáčovou. Každý z nás si vyrobil obálku s menom a vlastnosťou, ktorá ho vystihuje. Do obálok sme si potom mohli vložiť odkazy, povzbudenia a pochvaly. (Peťka Pánisová)

V stredu sme začali deň s pani učiteľkou Korinekovou a zábavnými aktivitami. Pokračovali sme so sestričkou Evou a deň sme zavŕšili lukostreľbou s pánom učiteľom Orlíkom. Tento deň bol super, tešíme sa na ďalší! (Nelka Šimorová)

Štvrtok sme strávili v triede spolu  s pani psychologičkou Katkou Jankovou. Hrali sme bingo a pokračovali v zoznamovaní sa. (tr. učiteľka)

V piatok bola na programe „Tímová hra“ vo Veľkej Lehôtke. Na ihrisku pod kostolom sme sa rozdelili do tímov – žltý, modrý a červený. Každý tím musel plniť rôzne úlohy: napr. z papiera sme mali vyrobiť lietadielka, ktoré mali doletieť aspoň dva metre, museli sme mať presný počet nôh, rúk, lakťov a kolien na zemi, pred cintorínom sme mali povedať niekoľko slov, v ktorých bolo ukryté slovo sto. Pri rozostavanom kaštieli sme mali každý povedať, čo sme sa o pani učiteľke dozvedeli z listu, ktorý nám poslala ešte pred začiatkom šk. roka. Cieľ hry bol pri pizzerii. Aj keď náš tím skončil ako posledný (lebo sme pri obchode čakali na vyloženie tovaru a až potom sme si mohli zobrať indíciu), darilo sa všetkým a zabavili sme sa, veď na tých umiestneniach až tak nezáležalo. Každý dostal sladkú odmenu. Kým prišli pizze, hrali sem futbal, karty, dali sme si pitie, rozprávali sme sa. Tento deň bol podľa mňa najlepší v týždni. (Dianka Daubnerová)

Ďakujeme školskému podpornému tímu za to, že nám vytvárajú podmienky na budovanie kvalitných vzťahov medzi žiakmi aj učiteľmi. Bez ich obetavej práce by neboli Welcome aktivity.

Veľká vďaka patrí študentom z oktávy 2023, ktorí hru pripravili (Ema Fabianová, Jakub Bulo, Anička Tuliková, Marek Blaško, Kika Bruňanská) a animátorom Natálke Korinekovej, Peťovi Kohútovi a Jurajovi Marošimu, ktorí sprevádzali žiakov prímy a pomáhali im s plnením úloh.

(tr. učiteľka Mgr. Zuzana Korineková)