fbpx

Výlet do Viedne

Výlet do Viedne

V stredu ráno 19. júna sme sa všetci žiaci zhromaždili na autobusovej zastávke pripravení na dlho očakávaný výlet do Viedne. Pohodlne sme sa usadili a vyrazili na cestu.

Cesta do Viedne prebehla bez problémov a trvala približne 4 hodiny. Po príchode sme sa ocitli pred nádhernou časťou námestia Schwedenplatz. Hneď po príchode nás privítala pani sprievodkyňa, ktorá nás previedla historickou časťou námestia Viedne až k hlavnému bodu programu – Prírodovedeckému múzeu. V expozícii venovanej minerálom a drahokamom sme videli nespočetné množstvo rôznofarebných kameňov a minerálov, ktoré nás očarili svojou jedinečnosťou. Ďalšou zastávkou bola sekcia, v ktorej sme mali možnosť vidieť kostry dinosaurov a iných pravekých zvierat. Najväčším lákadlom tejto sekcie bol obrovský model Tyranosaura Rexa, ktorý sa stal obľúbeným miestom na fotenie. Posledná zastávka našej prehliadky bola sekcia, kde sme sa dozvedeli viac o vývoji človeka. Videli sme tu rôzne modely praľudí a nástrojov, ktoré nám poskytovali fascinujúci pohľad do histórie ľudstva.

Po skončení prehliadky sme sa presunuli do múzea Quartier, kde mali  možnosť si oddýchnuť alebo vyraziť do ulíc a spraviť si krátky rozchod do centra Viedne. Tento školský výlet bol pre nás všetkých nezabudnuteľným zážitkom. Bol to deň plný objavovania, zábavy a poznania, ktorý si budeme ešte dlho pamätať.

(kvarta a kvinta)